Raffaello
Reteta
Lista este goală.
Ingrediente:
-600g lapte praf
-240g zahar fin
-160g nuca de cocos pentru compozitie
-100-160g nuca de cocos pentru exterior
-300g unt cu 85% grasime
-130g smantana
-optional, migdale, alune, visine din compot pentru pus in mijloc
Mod de preparare:
Amestecam intr-un vas laptele praf, zaharul, nuca si la final adaugam untul care a stat la temperatura camerei. Daca avem robot de bucatarie il folosim cu incredere, daca nu, ne ajutam de maini pentru a framanta amestecul de ingrediente. Pentru bomboane Raffaello cu adevarat delicioase folositi un unt de cea mai buna calitate.
La final, adaugam smantana, pentru a da consistenta dorita aluatului. Daca simtiti ca se modeleaza greu sau e prea tare mai adaugati smantana pana obtineti consistenta dorita. Dimpotriva, daca e prea moale, mai adaugati nuca de cocos si lapte praf.
Cand am obtinut compozitia perfecta, ne apucam de modelat bilute pe care la final le dam prin nuca de cocos. Daca simtiti ca bomboanele sunt prea uscate si nu se prinde nuca de cocos de ele, din cand in cand ne dam cu putina apa pe maini.
POFTA BUNA!!!