Prajitura Raffaello
Ingrediente:
-12 albusuri
-o cana cu zahar
-5 linguri faina
-250 g nuca de cocos
-5 plicuri zahar vanilat
-un praf sare
Pentru crema:
-12 galbenusuri
-o cana cu zahar
-5 linguri faina
-200 g nuca de cocos
-100 g unt
-500 ml lapte
-5 plicuri zahar vanilat
-nuca cocos pentru ornat
Mod de preparare:
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana devine o spuma densa, lipicioasa. Adaugam apoi faina, nuca de cocos si zaharul vanilat. Omogenizam bine compozitia. Dam la cuptor preincalzit circa 30 min. Intre timp pregatim crema!
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat apai adaugam faina, alternand cu laptele cald. Dupa omogenizare mutam compozitia rezultata intr-o oala si fierbem la baine-marine, amestecand continuu pana se ingroasa. La final se pune untul, apoi nuca de cocos si o lasam sa se raceasca putin.
Dupa ce s-a racit blatul, turnam crema, iar deasupra se presara nuca de cocos.
Pofta buna!!!!!!