Prajitura "Inghetata falsa"

 

Ingrediente:

 Pentru blat:           -4 oua

                              -4 linguri zahar

                              -4 linguri apa

                               -6 linguri faina

                               -2 linguri cacao

                               -o esenta de rom

Pentru crema:        

                               -250 ml lapte

                               -1 plic budinca de vanilie

                               -50 gr zahar vanilat

                               -4 galbenusuri

                               -250 g unt

                               -50 g zahar pudra

                               -o esenta vanilie

Pentru bezea:

                                -4 albusuri

                                -100 g zahar

 

 

Mod de preparare:

 

       (Blat)           Batem spuma albusurile, adaugam zaharul vanilat si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa, adaugam faina si cacaoa si amestecam. Punem compozitia in tava tapetatasi nivelam.

                          Cat sta blatul la cuptor pregatim crema!!!!!

Punem laptele, zaharul si praful de budinca intr-un vas la foc mic si amestecam continuu sa nu se prinda pana incepe sa se ingroase. Dam deoparte si cat este fierbinte adaugam galbenusurile pe rand, dupa fiecare amestecand. Lasam deoparte sa se raceasca.

                         Mixam untul cu zaharul pudra, adaugam budinca putin cate putin in crema de unt pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie dupa gust.

                           Intindem crema deasupra prajiturii apoi o dam la rece. Batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mixam, apoi o intindem pe suprafata prajiturii. 

                          Radem deasupra ciocolata!!!

 

 

 

Pofta buna!!!!!!